Laft og detaljer

Lafteprinsippet har levd i over 1000 år, og har de senere år fått en renessanse. Bruk, byggestil og utsmykning har endret seg gjennom årene, og har ført til en stadig utvikling av aktuelle løsninger, – i tråd med vår tids krav og behov.  Selve laftet er der stokkene hogges sammen ,den enden som stikker ut er laftehodet og hele hjørne kalles nov. Rundt om i Norge har det over tid utviklet seg forskjellige ”lafte dialekter”, ca 400 sies det.lafteknute

Vi hogger en kryssnov med rett tapp og garp ,også omtalt som ”Ekkoff laft”. Ellers utføres alt i henhold til kravene i Bransjenormen for Norsk Laft.

Laft

Skissen viser en kryssnov med rett tapp og garp, som er den lafteknuten vi benytter. Garpen er for å gjøre knuten ekstra tett.

 

Vinduer

Vi leverer i hovedsak koblede småruta vinduer, enten med 1 + 1 lag glassvindu eller 1 + isolerglass. Både vinduer og dører produseres etter mål av vår eminente og erfarne underleverandør Brusveen Snekkerverksted AS. De foretar overflatebehandling som maling, lakkering, lasering og lignende. Dette gjelderogså for utvendige og innvendige gerikter (0mramming). Brusveen Snekkerverksted AS skreddersyr innredninger til hele bygget fra kjøkken/ bad  til garderober og soverom.

Skissen viser en av mange mulige måter å ramme inn vinduene på. Vi leverer også profilerte rammer i plank og bord med profiler.

Peis og pipe

Vi mener det er viktig at alle bygg, med rom for varig opphold, utstyres med pipe. Dette for miljømessig grei måte å kunne varme opp hus eller hytte med fornybar energi.Vi leverer elementpiper i ulike dimensjoner og utførelser, tilpasset ildstedene som skal tilknyttes. Vår erfarne og dyktige murmester vil helt sikkert kunne skape drømmepeisen din., enten i kleberstein ,pusset murverk eller forblendet, med eller uten peisinnsats.

 Klebersteinspeis

 

Som du ser forsøker vi å gjennomføre ”skreddersøm” i  hele produksjonen og derfor blir ditt bygg også helt genuint. Kom innom og opplev et lunt og fristende tømmerhus.